Onze diensten

Persoonlijke begeleiding:

Dit houd in dat ik 1-op-1 begeleiding geef aan de zorgvrager en aan de hand van de hulpvraag samen met jou naar oplossingen toe ga werken. Dit kan in praktische zijn, zoals: ik wil leren koken, ik wil leren hoe ik mijn huishouden kan doen, overzicht behouden, structuur in dag of week aanbrengen, hoe doe ik dat? Ik wil op mijzelf gaan wonen, met of zonder begeleiding, hoe regel ik dat? Ik wil leren om zelfstandig met mijn financiën om te gaan. Of vragen op persoonlijk gebied, ik word snel boos, hoe kan ik daar mee omgaan, ik vind het lastig om vrienden te maken, hoe kan ik dat wel doen, ik heb geen werk of dagbesteding, hoe vind ik iets wat bij mij past? Deze zorg kan aan huis gegeven worden, waarbij naast gesprekken, ik graag praktisch aan de slag ga of samen een wandeling maken in de wijk of natuur, soms maakt het dat makkelijker om over dingen te praten.  Alles op jou persoonlijk en wensen en mogelijkheden gericht, zorg op maat.

Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Gezinsbegeleiding:

Door middel van observatie en de hulpvragen, ga ik samen met jou als ouder aan de slag, in de praktijk aan huis, met het kind zelf of in samenwerking met de ouder en het kind. De hulpvragen kunnen op allerlei gebieden liggen, denk aan: opvoedondersteuning, adviezen hoe om te gaan met bepaald gedrag van het kind, educatie voor de ouder, wat houd de diagnose van mijn kind nu in voor ons en het kind zelf, tot heel praktisch, hoe kan ik mijn kind beter leren eten, slapen, op tijd naar bed gaan of naar school. Hoe kan ik mijn kind structuur en duidelijkheid bieden, welk onderwijs is passend voor mijn kind. Ik geef de adviezen op maat, passend bij het gezin, binnen de mogelijkheden van zowel de ouder als het kind zelf. Daarbij kijk ik ook naar het gezinssysteem, de draagkracht en draaglast van de ouder en het kind, het netwerk erom heen, is er voldoende ondersteuning of liggen er nog open vragen en wie of wat is dan nog nodig om het gezin weer zelfstandig verder te laten gaan, op eigen kracht.

Voor alle gezinnen die opvoedingsvragen hebben met kinderen van 0 – 16 jaar.

Groepsbegeleiding:

voor iedereen met een licht verstandelijke beperking of normaal begaafd, vanaf 14 jaar op een locatie in het buitengebied van Wernhout. We bieden allerlei binnen en buiten activiteiten door middel van sport en spel, waarbij er altijd ruimte is voor eigen inbreng om de dag in te vullen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het inzetten van de paarden om de persoonlijke doelstelling verder te ontwikkelen. We organiseren, in overleg met de groep,  regelmatig extra activiteiten zoals: uitstapjes, samen koken of lunch bereiden, creatief bezig zijn, etc.

Coaching :

Dit is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Er zijn veel hulpvragen, bijvoorbeeld: ik wil meer zelfvertrouwen krijgen, me minder onzeker voelen, ik wil niet steeds boos zijn op alles en iedereen om me heen, mijn hoofd loopt vol, hoe kan ik meer rust in mijn hoofd krijgen, ben je 14 jaar of ouder? Dan kunnen we samen kijken naar wat jou het beste kan helpen, je kunt met iedere vraag bij mij terecht.

Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Systemisch werk en (Familie) opstellingen :

Een familieopstelling is een methode om inzicht te krijgen in jouw relaties. Met behulp van de opstelling ontdek je hoe jij binnen je relaties staat, hoe anderen binnen deze relatie jou kunnen beïnvloeden of hoe jij met jou relaties communiceert. Door de vraag op te stellen, ontdekken we samen wat er aan de hand is en wordt er gewerkt aan goede verbindingen.

Ook vraagstukken kunnen beantwoord worden binnen een opstelling: bijvoorbeeld, ik draag een last mee, welke ik niet kan verklaring. Door dat op te stellen komen er antwoorden, wat maakt dat je je daarna veel beter voelt of zelfs die last niet meer met je mee draagt.

Dit kan individueel op afspraak vanaf 14 jaar of met meerdere personen op afspraak, dan is 1 persoon de vraagsteller en de andere personen kunnen als representant worden ingezet.